0

Spider-Man: No Way Home достигна до трето място по приходи при отваряне на боксофиса в историята на киното. Третата част от трилогията на Том Холанд в ролята на Питър Паркър е невероятно очаквана и е ясно, че публиката се зарежда с продажбите на билети от премиерата му миналата седмица, пише LADBible.

Той успя да събере $253 милиона в боксофиса от 4336 кина в цяла Северна Америка. В комбинация с $334,2 милиона от кината по целия свят, No Way Home привлече невероятните $587,2 милиона. Лесно е да се каже, че е най-касовият филм за 2021 и 2020 г. и далеч надмина собствените му очаквания.

Variety съобщава, че филмът е бил прогнозиран да донесе $130 до $150 милиона на пазара в Северна Америка през първия уикенд. Той привлече 121 милиона долара само през първия си ден. Апетитът да гледат филма може отчасти да се свежда до заклетите фенове, които искат да се насладят на филма, преди да получат спойлери в интернет.

No Way Home стои зад „Отмъстителите: Краят“ (1,2 милиарда долара) и „Отмъстителите: Война без край“ (640 милиона долара) за най-големия боксофис през уикенда.

Том Ротман, председател и главен изпълнителен директор на Sony Pictures Motion Picture Group, каза: „Историческите резултати за този уикенд Spider-Man: No Way Home, от цял свят и изправени пред много предизвикателства, потвърждават несравнимото културно въздействие, което ексклузивните театрални филми могат да имат, когато са направени и пуснати на пазара с визия и решимост."