0

М ъж, за когото обикновеното мастурбиране е престанало да бъде задоволително и доставящо радост, се озова на хирургическата маса в Индонезия, след като по време на „самотно извършване на действия от полов характер“ вкарва кабел от слушалки в уретрата си и не успява да го извади, пише в. „Дейли Мейл“.

Индонезиецът отишъл при лекарите в общата болница "Д-р Соетмо" в Сурбая с оплакване от болки в корема по време на уриниране. Пациентът обяснил на лекарите, че преди това е вкарал кабел от слушалки в пениса си "за сексуално удоволствие и задоволяване". Той обяснил, че практикува този метод до пет пъти седмично.

Рентгеновата снимка потвърждава думите му - 80-сантиметровият кабел, широк около 3 мм се бил навил в пикочния мехур и за щастие пациентът не е пробил стената му - в противен случай щеше да се наложи операция. Кабелът е бил изваден с пинсети. Мъжът е останал в болницата за една нощ, след което е бил изписан, тъй като не се е наложило допълнително лечение.

Лекарите описват случая като класическа проява на полиемболоциломания - въвеждане на чужди тела в естествените телесни отвори. Подобно поведение е често срещано при някои психиатрични разстройства, но според лекарите пациентът "не е имал открито психотично поведение и е бил психично здрав".

Поставянето на различни предмети в уретрата с цел сексуална стимулация е практика, позната още от древността. Тези действия обаче могат да травмират уретрата, а използваните за стимулация предмети понякога се заклещват. Такива случаи водят до перфорация на пикочния мехур, образуване на белези в уретрата и други усложнения, които изискват сериозна операция.