0

С ексуалното желание е пряко свързано с физическото и емоционалното здраве, така че не е изненада, че храните, които ядем, играят роля в засилването на сексуалния ни живот.

Правилната храна може да увеличи либидото, да подобри притока на кръв, здравето на сърцето, както и издръжливостта. Наблягайте на зеленчуци, протеини и храни с ниско съдържание на захар, за да сте във форма за любовни ласки.

Стридите са афродизиак номер едно според учените. Причината за това е, че те са с високо съдържание на цинк. Това съединение увеличава притока на кръв и го насочва директно към половите органи. Яденето на храни с високо съдържание на цинк подобрява нивата на половите хормони. Освен това цинкът е важен и за мъжката плодовитост, тъй като помага за регулиране на нивата на тестостерон. Стридите съдържат повече цинк от всеки друг източник на храна, като една порция осигурява 673% от дневната доза. Ако не сте фен на мекотелите, може да ги заместите с омари или раци.

Сьомгата е добре известна с това, че има полезни за сърцето омега-3 мастни киселини. Рибата с розово месо, както и сардини, риба тон могат да играят роля в поддържането на здравето на тялото и сексуалния живот. Омега-3 помага за предотвратяване на натрупването на плака в артериите. Това насърчава здравословния кръвен поток в цялото тяло. Поддържането на безпроблемната работа на кръвоносната система намалява риска от някои заболявания, които нарушават сексуалната функция.

Някои видове месо съдържат специфични аминокиселини, които също могат да подобрят сексуалния живот. Говеждо, пилешко и свинско съдържат съединения, които помагат за подобряване на притока на кръв. А плавният кръвен поток е от решаващо значение за сексуалната реакция при хора от всякакъв пол.

Имайте предвид обаче, че яденето на твърде много червено месо може да бъде вредно за сърцето. Сервирайте малко животински протеин в умерени количества, за да избегнете увеличаване на риска от сърдечни заболявания. Ако следвате вегетарианска диета, можете да получите тези хранителни вещества от пълнозърнести или млечни продукти, включително мляко и сирене. Карнитинът и L-аргининът са аминокиселини, намиращи се в различни храни с високо съдържание на протеини. Пълнозърнестите храни и млякото са особено добри източници на цинк. Опитайте да хапнете шепа ядки и семена. Кашуто и бадемите също са пълни с цинк.

Ябълките са богати на съединение, наречено кверцетин. Този антиоксидант може да е изключително стимулиращ, що се отнася до сексуалното желание. Виското кръвно може да доведе до сексуална дисфункция, тъй като увреждането на кръвоносните съдове нарушава притока на кръв към гениталиите. Кверцетинът намалява налягането и увеличава желанието за секс, отсичат учените. Не случайно има стар израз, че една ябълка на ден ни пази далеч от докторите.

Червеното вино, подобно на ябълките, съдържа кверцетин. Проучване от 2009 г., включващо 798 жени, установява, че редовният, умерен прием на червено вино е свързан с по-високо сексуално желание и по-добро представяне.