0

В естник „НахОДКи”,който е новото безплатно месечно издание на Общински детски комплекс във Варна, завоюва първо място в раздел „Печатни медии” на VII национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, съобщиха от ОДК-Варна.

Вестник „НахОДКи”,който е новото безплатно месечно издание на Общински детски комплекс във Варна, завоюва първо място в раздел „Печатни медии” на VII национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“, съобщиха от ОДК-Варна.

Вестникът дели приза с изданията „Бъдеще за знанието“ от Тетевен и „Съвременници“ - от Русе. Конкурсът „Григор Попов” се организира от Център за ученическо техническо и научно творчество в Разград, в партньорство с Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и Община Разград.

Екипът на „НахОДКи“ и младежки медиен център „Касталия“ получиха също и специалната награда на клуб „Репортери“. Осмокласничката Добромира Миткова от „НахОДКи“ е с втора награда в раздел „Очерк“, а Даница Костова е трета в раздел „Коментар“.

Първият брой на варненското ученическо периодично издание излезе през февруари т.г. Негов редактор е Магдалена Маркова, а консултант - Емилиян Ялъмов, журналист с дългогодишна практика и носител на награда „Варна“ в сферата на културата. Официалното награждаване на победителите в конкурса е на 29 март в Разград, уточниха от Общинския детски комплекс във Варна.