0

Ш уменка гости с погача Стефан Командарев и екипа му, докато работят по снимките на най-новия филм на режисьора с работно заглавие „Ало“.

В 17 април бе последният снимачен ден за лентата, която ще представи тежкия социален феномен на телефонните измами, чиито жертви стават най-често възрастни хора. За изключителното гостоприемство на хората в Русе и Шумен, където в продължение на 34 дни са заснети кадрите, разказа пред „Телеграф“ Командарев.

Жест

„Снимахме в Шумен в един апартамент и се притеснявахме да не би да вдигаме много шум и да пречим на хората. Каква бе изненадата ни, когато един следобед при нас пристигна съседката от долния етаж и ни носи една голяма погача! На нея изписала работното заглавие на филма – „Ало“. Толкова мило ни стана. Изядохме питата с огромен кеф и благодарност. Този жест беше някакъв символ на гостоприемството на шуменци“, изрази задоволството си от доброто отношение на хората режисьорът.

В Русе пък приятели му помогнали да установи локациите, където да направи снимките. Тук екипът е работил само два дни в района на Дунав мост и Дунавския драгажен флот. Наложило се да осветят съоръжението за нощните снимки, тъй като съществуващите лампи не били достатъчни. „Очакванията ни бяха, че мостът ще е добре осветен, но хубаво стана, че си носихме наша техника“, коментира режисьорът.

Русенецът Герасим Георгиев Геро е в една от главните роли.

 Русенецът Герасим Георгиев  Геро е в една от главните роли.

Схема

Лентата разказва за пенсионирана учителка, която става жертва на телефонна измама. Главната роля се изпълнява от актрисата Ели Скорчева, която след 30 години отново се завръща на големия екран. Участват още обичани актьори като Герасим Георгиев- Геро, Иван Бърнев, Стефан Денолюбов и други. „Със сигурност филмът ще бъде поучителен, защото хората ще могат да видят точно как се случват нещата. Не бих казал, че жертвите на телефонните измами са доверчиви или глупави - такива епитети са абсурдни! Просто има една добре измислена схема, на която трябва да има много сериозен отпор. Хората, които правят измамите, са изключително добри и правят нещата убедително, затова наистина трябват много сили в превенцията“, обясни Командарев. Филмът е копродукция на България и Германия. Очаква се зрителите да могат да го гледат в началото на следващата година.

Киното отиде на концерт в Шумен
КРАСИМИР КРУМОВ

Докато повечето оркестри в страната през последните години отидоха "на кино", киното отиде на концерт на Шуменската симфониета. Това се случи по време на снимките на най-новия филм на Стефан Командарев "Ало". Причина стана увлечението на главната героиня, пенсионирана учителка, чиято роля беше поверена на завърналата се след 30-годишно отсъствие звезда на българското кино Ели Скорчева. Героинята на Скорчева обича класическата музика и е редовен посетител на концертите на местната симфониета. Снимките на лентата, с работно заглавие "Ало", започнаха със снежинки и студ на 9 март т. г., като по-голямата част от тях преминаха в Шумен. Декор на филма станаха Районното управление на полицията, СУ "Сава Доброплодни", банков клон, улиците на града, пощата. "Заснехме го! Страхотни актьори, прекрасен екип! Поклон и прегръдки от мен! Месец и десет дена в Шумен и Русе минаха на един дъх. Вярвам, че сме направили добър филм!" - написа емоционално след финала на снимачния маратон Стефан Командарев.

Целият екип се щракна след финалната сцена.

 Целият екип се щракна след финалната сцена.

На снимките на филма Ало

 На снимките на филма Ало