0

Л идерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави премиера Николай Денков за начина, по който се справя с зърнената криза.

„Първо, искам да поздравя правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които имат стачна готовност. Това, което от ден първи ги моля - да седнат и да преговарят, вчера го направиха. Днес няма задръствания в София и се надявам, ако тук нещо в Народното събрание трябва да се свърши, да го решим, но Министерският съвет да доведе докрай преговорите. Аз вярвам на Денков, на министрите, които са били там на преговори, каквото е необходимо ще подпишат, договорят и каквото е необходимо в НС, ще се свърши. Вчера говорих в 22:00 ч. след преговорите с Денков, да каже какво иска от мен и всичко съм свършил", каза Борисов.

По повод обявяването на кандидата на ГЕРБ за кмет на София Бойко Борисов заяви, че партията е демократична и в нея има събрание и номинации. "Вчера една баба ми се обади и каза: "Айде бе кажи го тоя кандидат за кмет". За София имам над 20 номинации и сега отделните райони. Някои райони се управляват по-добре от наши кметове, други от тези на ДБ, има различни виждания. Изчакайте няколко дена, ще ви събера в централата и ще кажа, не ме пресирайте", каза той.

Лидерът на ГЕРБ благодари на Петко Петков, бащата на Кирил Петков, че му е направил комплимент, че е спрял тракторите да задръстват София.