0

1640 са секционните избирателни комисии, които предават изборните си книжа в "Арена София". 1126 са го направили, което означава, че темпото по предаването на изборните книжа е в пъти по-бързо от минали избори, съобщи Bulgaria ON AIR.

СЛЕД ВОТА: Спокойно протича предаването на изборните документи в Арена София

Някои от хората, които вече напуснаха "Арена София", казаха, че са доволни от организацията. Разбира се, имало е изчакване, имало е и трудности при попълването на изборните протоколи. На някои им е отнело дори часове, за да си ги попълнят.

Пред Bulgaria ON AIR други заявиха, че са били нужни 6 часа да изчакат в залата, където е имало всички необходими условия. Стигнало се е и до здравословен проблем с един от членовете на ИК. Жена е получила епилептичен пристъп и е припаднала на паркинга пред "Арена София". Веднага ѝ е оказана първа медицинска помощ.

"Вътре хората на РИК са доста бързи. Организацията вътре е добре, но отвън беше пълен абсурд. Чакахме 55 минути само в буса, след което влязохме в първия вход - вход "А", като вътре ни казаха, че трябва да вървим с тежките чували до вход "C", коментира една от жените, ангажирани с изборния процес.