0

Ж урналистът Антон Хекимян е кандидатът за кмет на София. Това беше обявено от него и Томислав Дончев.

„Намираме се в нестандартна ситуация. Решението няма как да бъде взето лесно. Решението съм го взел напълно съзнателно, лично аз и след време, което аз поисках да ми бъде отредено, за да помисля. Всичко се случи миналата седмица. Имах лична среща с Бойко Борисов и лично от него получих поканата да бъда кандидатът на ГЕРБ за кмет”, обяви Хекимян. Преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи, че кандидатът ще бъде „нестандартно решение”.

Бойко Кичуков

„От 20 години живея в София. През цялото това време като журналист съм критикувал. Осъждали сме действия, които са се случвали в Столичната община, търсили сме решения. И съм имал лично отношение и коментар по всеки един казус”, допълни кандидатът за кмет.

„Визията ми за София е столицата да бъде още по-модерен град, да бъде зелен град, отворен за инвестиции, към младите хора. Но преди всичко слагам като акцент образованието, защото то ще донесе още повече потенциал и кадри на града и ще го развие. Няма да забравим и големите инфраструктурни проекти, които трябва да бъдат завършени”, каза още Хекимян.

Бойко Кичуков

Той обясни, че след като е получил предложението да бъде кандидат на ГЕРБ, си дал сметка, че иска да продължи да работи за обществото. Какво ще направи първо, ако бъде избран за кмет, той каза: „Ще инспектирам абсолютно всички ремонти. Но нека първо да спечелим”.