0

С ъставянето на трипартийно правителство е под въпрос, ако всяка формация спази обещанията си. Няма да подкрепим друг кабинет, освен ако не е с нашия мандат. Шансовете ни да бъдем втори са големи, когато излязат първите реални резултати от ЦИК ще можем сами да се уверим в това. Изборната активност беше ужасяващо ниска. Това коментира лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов след края на изборния ден.

ИЗБОРИ 2 В 1: Първи резултати от вота!

По думите на Костадинов всеки един олигарх може да вкара собствена партия, за да търгува с властта.

„Вижда се много бързо кой какво представлява. Това не бива да ни успокоява, защото колкото бързо изхвърляме боклука, толкова по-бързо се трупа още. Да се гласува за безкрайно компрометирали се лъжци не помага на изборния процес и демокрацията. Не бива да казваме, че са ни омръзнали изборите, защото това значи, че ни е омръзнала свободата. Целта ни е да върнем доверието в изборната система в момент на делегитимация на страната”, коментира той.

Според него избирателите са апатични, но България е домът им, затова „Възраждане” ще се бори за нея, въпреки клеветите.

„Всичко може да се фалшифицира, но не и изборната активност. Избирателят заби звучен шамар на държавата - каза, че тя не е негова. 31% избирателна активност не спасява ситуацията в страната", заяви Костадинов.