0

С оцводачката Корнелия Нинова изригна срещу кандидата за кмет на БСП в София - Ваня Григорова. Лидерката на столетницата се възмути в нета, че Григорова обявила, че тя не я е поздравила за доброто представяне на местния вот. 

“Преди да твърди, че не съм я търсила да я поздравя, да си погледне телефона, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова”, отсече Нинова в нета.

Корнелия Нинова призова още да не бъде противопоставяна Градската организация на БСП с Ваня Григорова срещу националното ръководство и партията. “Предупреждавам - правите грешка и ще съсипете в последните 48 часа всичко постигнато до тук. Ще навредите на Григорова", подчерта тя. 

“Това внушение разколебава членовете и симпатизантите на БСП. А те са 55% от всички гласували за нея. Без тези гласове, тя нямаше да стигне до балотаж. Те са необходими и сега. За съжаление и кандидатката ни влиза в този капан. Още повече, че всичко изговорено дотук е дълбоко невярно. Градската организация няма право да одобрява и регистрира кандидат. Това се прави от Националния съвет на БСП, където всички гласувахме за Ваня Григорова. А регистрацията  за изборите става с подписа на председателя на партията. Без този подпис не може да е кандидат”, напомни още Корнелия Нинова.

“Разбираме какво се цели, но някои хора си изпускат нервите. Овладейте си личните амбиции до понеделник, защото залогът е много по-голям от тях - промяна на 18-годишно лошо, крадливо и порочно управление на модела "ГЕРБ" в София”, заключи председателката на БСП.