0

С края на изборния ден приключи и кампанията на кандидатите за местната власт. И тази година тя бе изпълнена с комични моменти, които трогнаха до сълзи избирателите. 

Най-активен в кампанията се оказа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обиколи села и градове, за да агитира за кандидат-кметове на партията. Изказванията му трудно ще бъдат забравени, а фотосът му с футболиста Валери Божинов от мача на "Витоша Бистрица" с "Искър 1945" ще остане в историята.

В дните преди изборите Борисов се срещна и със суперзвездата на бойните спортове Конър Макгрегър. 

.

 .
Facebook

Кандидатът на ГЕРБ за София Антон Хекимян не остана по-назад от лидера на партията, която го издигна, и се изтупа с тениска на Бистришките тигри. 

Facebook

Но не футболният екип привлече вниманието на столичани и провинциалисти, а снимката му с плеймейтката Николета Лозанова, която вдигна мизата за вота със своите близо 850 000 последователи в Instagram. 

.

 .
Facebook

Освен това Хекимян се показа и като любител на животните, като демонстрира своите симпатии към домашните любимци по време на обиколка в парка. 

Facebook

Кандидатът за кмет на ПП-ДБ-Спаси София Васил Терзиев също рита топка на терена.

Facebook

Освен това Терзиев зарадва продавачките на пазара, като си купи зарзават, който занесе вкъщи.

.

 .
Facebook

Хекимян също отиде на пазар, но само хвърли око на бурканчетата с мед. 

.

 .
Facebook

Кандидатът за трети мандат във Варна Иван Портних заложи на сигурно и подкрепи спорта. Той се щракна с олимпийския медалист Йордан Йовчев на откриването на Европейското първенство по спортна акробатика в "Двореца на културата и спорта" в морската столица.  

.

 .
Facebook

Опонентът на Портних на балотажа в неделя Благомир Коцев пък почерпи царски с миди и скариди, и минерална вода със своя лик. 

Facebook

.

 .
Facebook

Също така Коцев и съмишлениците му направиха оборка и на гората над паметника на българо-съветската дружба във Варна. 

.

 .
Facebook

Разбира се, не липсваха и традиционните народни хора, като всички кандидати за кметове си похапнаха баница на корем. 

Facebook

.

 .
Facebook