0

С оцводачката Корнелия Нинова се похвали, че БСП е втора сила на местния вот! Лидерката на червените изчака да излязат първите данни от паралелното преброяване, за да излезе с първи думи за отминалите избори. 

“Изключително сме доволни от резултатите до момента - ние сме втора политическа сила. За нас това е изключителен успех. Ние и ДПС повишаваме гласовете си и за партията и като брой кметове”, заяви Нинова.

"Имаме 71 кмета при 57 на предишните местни избори. Ние сме втора политическа сила по брой кметове. Печелим 4 областни града - Шумен, Разград, Русе и Силистра", отчете тя. 

"Благодарим на всички, които ни подкрепиха. Григорова направи хубава кампания със срещи с хората, браво на нея. Не се притеснявам от политическите ѝ амбиции", коментира още тя.

Според нея е ясно, че големият губещ на тези избори е ГЕРБ. "Този модел започва да се разгражда", категорична бе Нинова.

"БСП е консолидирана, резултатите показват много работа. Кандидатите ни работиха в много трудна обстановка - натиск, купен вот. Показахме, че имаме силни кандидатури и професионалисти. Ниската избирателна активност е проблем на всички, трябва да върнем доверието на хората", заключи тя.