0

Г ласувах за развитие на града, в който съм роден, в града, в който съм избрал да живея и работя. Това каза председателят на Народното събрание Росен Желязков, след като упражни правото си на глас в София в секция в Медицинския колеж „Йорданка Филаретова“. Той добави, че е гласувал за това София да изпълва със съдържание девиза си: "Расте, но не старее".

Поне две поколения или тези, които са дошли да живеят през последните години в София, не помнят какъв беше градът – нямаше транспортна инфраструктура, нямаше инженерна инфраструктура, нямаше система за обезвреждане на битовите отпадъци. Сега градът напълно изпълва съдържанието на девиза си, каза още Желязков, цитиран от БТА. Той благодари на досегашния кмет Йорданка Фандъкова, която, по думите му, е била принципна и последователна и е изпълнила със съдържание функцията си на кмет.

Председателят на НС коментира, че гласуват хора, не гласува средството за упражняване на глас, така че моралът е в хората. Вярвам, че ще имаме избор, който да доведе до избор на достойни представители на местното самоуправление, подчерта Росен Желязков. Желязков подчерта, че е счел за нужно докладът на ДАНС да стане публичен. „Нека да минат страстите от днешния ден и балотажът през следващата седмица. Според мен отговорността на политическите партии е да се седне и да се поговори за сериозни промени в Изборния кодекс, така че техническите средства да не разделят“, добави още председателят на НС.