0

С кандален запис от заседание на секционна избирателна комисия в с. Малорад, общ Борован, Врачанско, бе разпространен във „Фейсбук“. На записа се чува как членовете на комисията се уговарят помежду си да допълнят част от бюлетините, отбелязвайки преференции за хора в общинските листи, които са от селото.

Комисията се разбира това да се направи за хора от различни партии - "за Марти и баче Цено". Кмет на кметството в Малорад става Иво Иванов, кандидат на местната коалиция, в която влизат СДС и ДПС, а "Марти" вероятно е Мартин Деловски, който е в общинската листа на БСП. В битката за Малорад има само още една партия - "Възраждане". В нея фигурира Цено Цоловски.

Членовете се договарят да заключат вратата, за да допишат преференции на действителни бюлетини. На видеото се вижда как жена търси и отбелязва кокретен номер.

С решение 100 ОИК Борован обяви днес изборните общинари. Цено Ценов Цоловски е избран със 127 преференции. Мартин Иванов Дилковски обаче не влиза в ОбС - той има само 43 преференции.

За да има някакви последици от действията им и да бъдат отворени чувалите с изборните книжа,  трябва да се подаде жалба в съда от заинтересован участник във вота.