0

Нагъл обир бе извършен посред бял ден в София, съобщи вече "Телеграф". Четиримата въоръжени и маскирани мъже са задигнали 100 000 лева от бензиностанция „Кристал“ на бул. „Ломско шосе“ в столичния квартал „Обеля“. Нападението е станало посред бял ден, около 13 часа, когато бандитите атакували 60-годишния собственик Евтим Славков и 44-годишния управител на търговския обект, научи „Телеграф“.

Четиримата са ги заплашили с оръжие – пистолети със заглушители, след което ги привели в безпомощно състояние, разкриха наши източници от полицията.

Оборот

По-тежко е пострадал управителят. Откраднали пачките с парите, след което избягали в посока Костинброд. 60-годишният бизнесмен и синът му Благой често посещават обектите си, за да събират оборота. Предполага се, че са били следени кога точно прибират парите, допуснаха пред „Телеграф“ криминалисти. Бандитите дошли с тъмна кола, ударили управителя и издърпали чанта с пари. След което се оттеглили с мръсна газ към „Околовръстното шосе“. По информация на „Телеграф“ пострадалият е контактен и в стабилно състояние.

Операция

44-годишният мъж има охлузване на скулата на лицето, направени са му всички необходими изследвания. Хоспитализиран е в Клиника по лицево-челюстна хирургия в Окръжна болница „Света Анна“. От лечебницата уточниха, че мъжът има фрактура на ябълчна кост в дясната страна на лицето, повърхностни охлузвания и кръвонасядания. На пациента предстои да бъде направена операция, но няма пряка опасност за живота му, допълниха от „Света Анна”.

Районът буквално почерня от полиция. Униформените до късна доба проверяваха почти всеки преминаващ автомобил, както и пътуващите в него.