0

3 обвинения са повдигнати на стрелеца от  село Сърница, съобщи заместник-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев по време на брифинг.  

Срещу 55-годишния Бейсим Сафил е образувано досъдебно производство. Той ще бъде разследван за опит за убийство на съседа си Мюмюн Мюмюн, за закана за убийство към същия и за незаконно притежаване на оръжие, предаде БТА. 

Този понеделник в 18,40 часа дългогодишният съседски конфликт за пашата на животни на Салиф с фамилията на Мюмюн прерасна в свада и сбиване. Криминално проявеният стреля със самоделна ловна едноцевна пушка срещу опонента си, рани с нож жена му и избяга в гората с друга незаконна пушка. След това в тъмната част на деня той стреля и към дошлите да го задържат полицаи.

В полицейската операция за задържането и неутрализирането на следващия ден участваха над 200 служители на МВР от различни служби и ловци. Беглецът обаче бе задържан първо от овчар в землището на кърджалийското село Черноочене, когото също заплашил, а след това и от органите на реда.

Срещу съселянина си той е произнесъл заплахата „Ще те утрепя”, което би могло да възбуди обоснован страх за осъществяването ѝ, уточни Лавчев. Той допълни, че според Наказателния кодекс наказанието за най-тежкото от трите деяния - „опит за убийство”, е от 10 до 20 години.

Понастоящем обвиняемият се намира в болница, където се лекува. С постановление му е наложена мярка „задържане” за срок от 72 часа. Предстои обвинението да внесе в съда искане за мярка за неотклонение „задържане под стража”, посочи Лавчев. На въпрос той поясни, че няма пречки евентуално изнесено съдебно заседание да се състои в лечебното заведение, където се намира.