0

8 души са в ареста след масов бой в плевенското село Радомирци. Сигналът за мелето е получен вчера около обяд в полицията в Червен бряг. 

Екшънът започнал след сбиване в частен дом и прераснал в бой между две фамилии. В мелето е пострадал 47-годишен мъж, който сам е отишъл в Спешния център в Червен бряг. Медиците установили, че той има разкъсно-контузна рана на главата, счупена дясна предмишница и травма на гръдния кош. Опасност за живота му няма.

След полицейска проверка е установено, че в дома на пострадалия са нахлули четирима мъже на 53, 43,39 и 34-годишна възраст. Те счупили десет прозореца ПВЦ дограма с различни размери. На местопрестъплението е извършен оглед, при който са иззети два ножа, вила с четири зъба, вила с два зъба, кирка, гилза 9 мм., брадва, кания за голям нож /мачете/ и други вещи,  съотносими към деянието. 

Впоследствие са извършени претърсване и изземване в жилището на единия от нападателите – 43-годишния. Оттам обитателка на дома е предала с протокол за доброволно предаване въздушна пушка "SAS" - калибър 5,5 мм, газ-сигнален пистолет "Зораки" с три боеприпаси и газ - сигнален пистолет "Валтер" 9 мм. 

Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство.