0

З апочна заседанието на Софийския градски съд по мярката за неотклонение на Георги Семерджиев, обвиняем за тежката катастрофа с две жертви в София. Той бе докаран в съдебната зала при засиленa охрана. Семерджиев криеше лицето си с качулка.

Булфото

Булфото

Булфото

"Аз изобщо не знам защо съм тук. Бях отвлечен". Това заяви пред СГС задържаният. Семерджиев обясни, че се занимава с легален бизнес с коли и че шофьорската му книжка от Швейцария е истинска.

Малко след началото на заседанието Съдът го прекъсна, защото Семерджиев поиска вода. Оплака се, че полицаите го били, като им поискал хляб. Цял ден не бил ял. Докато от прокуратурата четяха обвинението и се аргументираха защо джигитът трябва да остане в ареста, Семерджиев прекъсна пледоарията и започна да се оплаква. Каза, че не се чувства добре и иска да отиде в болница. 

Малко след това му донесоха вода. Служител на съдебна охрана му подаде шишето, като преди това го отвори. Семерджиев го погледна и попита: това вода ли е? След това помириса течността.

Заседанието бе възобновено.

По-рано прокуратурата поиска постоянен арест за шофьора, за когото се появиха данни за многократни провинения на пътя. Обвинителите са внесли искането в Софийския градски съд (СГС) около 13:30 ч., информираха от институцията. Към момента не е готова кръвната проба на задържания.

От прокуратурата по-рано съобщиха, че му е повдигнато ново обвинение. "Той е привлечен за ПТП, което представлява особено тежък случай - настъпила е смъртта на 2 млади жени и са извършени множество нарушения на Закона за движение по пътищата, за това престъпление се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години. Второто престъпление е употреба на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества - в кръвта на Семерджиев са установени амфетамин и метамфетамин при предишен случай на 10 юни", заяви на брифинг Христо Кръстев, заместник на Софийската градска прокуратура. По думите му, това престъпление предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години.