1

С кандално видео, в което се вижда как Георги Семерджиев заслепява с фенерче друг шофьор, се появи във Фейсбук, съобщава GlasNews.bg.

Видеото, публикувано от Васил Венков показва как бившият футболист с висока скорост изпреварва автомобила му. Ситуацията се развива две седмици по-рано от деня на катастрофата на булевард "Черни връх" в столицата, при която джигитът прегази и отне живота на две невинни момичета и рани таксиметров шофьор.

След изпреварването от Семержиев, Венков натиска газта и застига Георги, предприема изпреварване, но бива засечен.

От видеото става ясно, че във въпросната вечер Георги управлява лъскавия джип Ауди SQ7 ABT, с който предизвика ужасяващата катастрофа в столицата. Бърза проверка установи, че подобно употребявано возило е на стойност около 70 хиляди евро.

Стана ясно още, че Семерджиев разполага и с други луксозни автомобили, които са оборудвани с полицейски лампи.

Бившият футболист вероятно отново е бил в неадекватно състояние и под влиянието на наркотици и алкохол, показват кадрите от видеорегистратора в автомобила на Васил Венков, който междувременно отново прави опит да изпревари джигита и отново е засечен, но този път Семерджиев спира и блокира пътя и тук е моментът на скандалното действие, което Георги предприема - вади фенерче и заслепява Венков, пише още GlasNews.bg.

"Господин Семерджиев всява респект с фенерче, две седмици по-рано", констатира Васил в публикацията си.

Иначе три дни преди катастрофата в София, автомобилът на Семерджиев отново бил на път да предизвика инцидент и на магистрала "Тракия". В ранния следобед в неделя Атанас Атанасов и семейството му тръгват от София към Ахелой. Още на 20-ия километър на магистралата ги засича лек автомобил. "С доста голяма скорост ни размина в дясна крайна лента. Звъннах веднага на 112 да подам сигнал, че се движи неадекватно превозно средство по пътя", разказа той пред bTV.

След 15 км същата кола ги задминава отново. "Пак със същата скорост, да не казвам над 200 километра. Така ме задмина в дясната лента, че жена ми и децата се стреснаха от дясно. Почти на ръба бях да ме удари. Повечето коли набиха спирачки, някои от тях спряха в дясно", казва Атанасов. Той твърди, че е звъннал втори път на Спешния телефон.

"Обясних им, че има кола на автомагистрала Тракия, която кара с бясна скорост и застрашава живота, както на него, така и на останалите пътници. Защото той ги минаваше ляво-дясно, той си караше като на състезание, като на електронна игра си играеше господинът", разказва мъжът.

След трагедията в София, Атанас разпознава колата. "Колата беше Ауди Q7 тунинг, черна с немски номера. И лично това ми направи впечатление, защото беше доста хубава кола и точно това си говорих с жена ми. Викам: Тоя не е в трезво състояние! Това не е шофьор, който може да бъде адекватен", казва той.

В събота Софийският градски съд остави в ареста Георги Семерджиев, а бившият футболист лансира скандална версия, според която бил отвлечен и не бил карал колата. Маратонка и ДНК по колата обаче заковаха джигита, тъй като доказват, че именно бившят футболист е управлявал джипа убиец.