0

Б ившият футболист Георги Семерджиев, който е предизвикал катастрофата на столичния булевард „Черни връх“, е бил открит на адрес, на който не е бил регистриран. Задържан е около 13 часа в сряда. Бил е в немного адекватно състояние, обясни на брифинг заместник-директорът на Националното следствие Ясен Тодоров.

Той допълни, че Семерджиев е успял да даде на разследващите телефона на майка му. Предстои да бъдат назначени експертизи, които да изяснят с каква скорост се е движил автомобила и дали шофьорът му е бил под влияние на наркотици.

Сигналът за ПТП-то е подаден в 23.08 часа във вторник, обясни началникът на отдел „Разследване“ към СДВР комисар Стойно Цветков. Разследващите поясниха, че има още няколко човека, които се проверяват във връзка с инцидента. Имало информация за още един спътник от женски пол.

Автомобилът на Семерджиев не бил с неговите табели, тъй като той е бил спрян от движение. Въпреки това той карал с тях по улиците на София и в страната, уточни Ясен Тодоров.

В момента се установява дали шофьорската книжка на бившия футболист е валидна, тъй като не е издадена от български орган. Разследващите обясниха, че в колата му са открити полицейска палка и сигнална лампа. Ясен Тодоров обясни, че има неофициална информация, че Семерджиев в извършил още едно нарушение часове преди катастрофата.