0

П оявиха се смразяващи кадри от катастрофата, която отне живота на две млади жени на столичния булевард „Черни връх“ през нощта на вторник срещу сряда.

Часове след инцидента пък се появи информация, че шофьорът на возилото е имал и други провинения. Пет часа преди инцидента той е шпорил със 160 км/ч по Околовръстния път на София, съобщават очевидци в социалната мрежа.

Колата щяла да помете друг автомобил, казват още те.

„Ти си убиец, човече, който и да си“, обръща се потърпевшия към водача на Audi Q7.

Припомняме, че пътния инцидент стана във вторник вечерта около 23 часа. Удариха се три автомобила и мотоциклет. Загинаха две жени на 22 и 26-годишна възраст. Шофьорът на автомобила, причинил катастрофата – 35-годишният Георги Семерджиев и спътничката му са избягали и се издирват.

„Знаем кой е водачът. Той е с множество нарушения - над 50 наказателни постановления. Същият управлявал автомобила с фалшиви номера. Той е със софийска регистрация, а в момента на удара - с германска. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка. Автомобилът се води на фирма”, обясни шефът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев.

Семерджиев е бивш футболист на „Левски“ и „Спортист“ (Своге). През 2010 година е задържан. Шофьорската му книжка е отнемана няколко пъти. Въпреки това продължавал да управлява лек автомобил.

С разпореждане на главния прокурор разследването на жестокото ПТП ще бъде поето от Националната следствена служба, съобщи на брифинг Ясен Тодоров, заместник-директор на националното следствие.

Той не даде подробности дали е установено местонахождението на виновния водач.

А междувременно проговори братът на Георги Семерджиев. Той обясни, че семейството му е много притеснено заради случилото се.

„Майка ми е баща ми все още не са спали - това, което ни гложди, е дали той е добре. Ако е добре - ще си вземем последици, ще си научи урока, единственият проблем, за който се извинявам е загубата на две момичета”, заяви пред Нова телевизия Божидар Семерджиев.

Младежът отишъл на мястото на инцидента веднага, след като разбрал какво се е случило. Видял и телата на двете загинали момичета.

„За загиналите хора, много се извинявам, такова нещо брат ми да направи по принцип не съм очаквал. Знам го какъв човек е, знам че кара по-яростно, но винаги е бил отговорен и не е човек, който би отнел живот. Возил съм се, карал ме е, никога не е петърпявал чак такова ПТП. Толкова тежко, чак има загинали. И преди е имал ПТП-та, но не толкова тежки. Обича бързите скорости - и ето какъв е крайният резултат”, коментира още Божидар.

Георги Семерджиев често сменял колите. „Имаше тази кола сравнително отскоро - от няколко месеца. Като цяло ги сменяше месец за месец. Доколкото знам са намерили само телефоните в колата му. Нямам идея за документи и такива неща. Предполагам си ги е взел. Не знам дали е карал с книжка”, обясни брат му.

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов