0

Б ежанци се биха и клаха в София след разправия за пари. Екшънът се е разиграл в понеделник вечерта близо до мигрантския център в кв. „Овча купел“.

Ужасени хора от съседните блокове чули викове и писъци и извикали полиция. На място ченгетата установили 17-годишен сириец с множество наръгвания, който е в тежко състояние. Опонентът му на 20 години бил с рана в крака от нож, той е без опасност за живота.

Спор

Сирийците били цяла тумба и стояли пред магазин за наргилета, разказаха очевидци пред „Телеграф“. Първоначално спорът възникнал между по-възрастни мъже, но младежите започнали да се включват остро. Изведнъж единият извадил нож и започнал да ръга наред. Острието обаче поразило 17-годишно момче. Като видели кръвта, част от бежанците се ожесточили и си разменили още удари, но бързо охладили страстите.

Екип

На място пристигнала и линейка, която откарала ранените в болница. Повечето магазинери от улицата обясняваха пред униформените, че нищо не знаят и не са разбрали причината за спора. Младежи, които минавали оттам, обаче споделиха, че има групи, които се карат за пари. „Никога не се карат за нищо друго. Става въпрос винаги за храна или нещо за бягство от България. Други теми просто не се обсъждат между тях“, коментираха хора от квартала.

Полицаи разпитват свидетели на мелето.

 Полицаи разпитват свидетели на мелето.
NOVA

Бежанци дават показания

 Бежанци дават показания
NOVA

Полицията пристигна на мястото на инцидента за минути.

 Полицията пристигна на мястото на инцидента за минути.
NOVA