0

О бвиняем за хулиганство и заплашване на екип на Спешна медицинска помощ в Криводол отнесе глоба и обществено порицание.
Той е привлечен към наказателна отговорност от Районната прокуратура във Враца, след като на 18 октомври 2021 г., на ул. „Замфир Попов“ той проявил агресия спрямо фелдшер във Филиала за спешна медицинска помощ. Носейки в ръката дървен кол, той заплашил и отправил нецензурни думи към медицинския специалист. Извършителят взел ключ от специализирания автомобил, с което целял да попречи на медицинския екип, отзовал се на адреса за оказване на спешна медицинска помощ, да потегли към болницата.
Обвиняемият обиждал фелдшера и водача на линейката, заплашвал ги с побой. С действията си той извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.


Между защитата на обвиняемия и прокуратурата е било сключено споразумение, което съдът е одобрил, съобщиха от прокуратурата, цитирана от Dariknews. С определение на съда му е наложено наказание глоба в размер на 500 лева и обществено порицание, което има последиците на влязла в сила присъда.