0

М ъжът, който преби спецполицай от СПС, защото му направил забележка за силен шум, е криминално проявен. Д. Ганчев бил хващан от полицията в Пазарджик да кара автомобил под въздействието на наркотични вещества. Това казаха от местната полиция пред „Телеграф“.

Побоят, при което униформеният Петър Попов буквално беше помлян, стана в събота вечерта в село Пищигово по време на купон за раждане на дете в семейството на братя Дамян и Димитър Ганчеви. Съдът пък остави в четвъртък Ганчев в ареста за постоянно.

Купонът

Братя Ганчеви събрали приятели в кафенето в селото, за да почерпят. Явно под градусите на алкохола се развеселили, усилили и музиката. Около 22.30 ч. по улицата край тях минал спецполицаят Попов. Той им казал да са малко по-тихи, но това ги вбесило. Братята се хвърлили върху него и започнал боят. Станало ясно после, че ударите нанасял единият. Първоначално и двамата мъже бяха задържани, но след няколко часа единият беше освободен от ареста.

Припаднал

Спецполицаят бил повален на земята и ритан в главата жестоко, докато припаднал. Случайни хора минали оттам и го видели. Веднага извикали линейка, а на мястото пристигнали и полицаи. Чак в болницата станало ясно, че Петър е служител в СПС-Пловдив. Той обаче живеел в Пищигово и братя Ганчеви знаели, че той е полицай.

При проверка на техен приятел от компанията пък се оказало, че е оборудвал колата си буквално като патрулка. Вътре имало лампи, сирени и всякакви полицейски джаджи. Хондата била с английски номер. В селото дори се смеели и наричали мъжа лондонското ченге заради возилото му. Срещу него е започнало бързо производство за използване на звуков и светлинен сигнал без разрешение.

В същото време медиците откарали Петър Попов в болница, където установили, че е с хематом в мозъка и не дават гаранция, че ще оцелее. „Петър има семейство, има деца. Той живее в Пищигово, но работи в Пловдив в СПС към охранителна полиция“, споделиха негови колеги. Описаха го като изключително принципен и готин млад човек, който не търпи някой да нарушава закона.

Местните

Местни хора от Пищигово споделиха, че Ганчев бил доста едър и добре сложен млад мъж. Имал обаче сприхав характер. Понякога проявявал словесна агресия. Досега обаче не си е позволявал да пребива така човек. Въпреки това според негови познати той обичал да е тартор и да се чува неговата дума.

От прокуратурата обявиха, че Ганчев е обвинен за лека телесна повреда. Ако бъде признат за виновен, може да отнесе до 6 г. затвор. Той не е подведен по член за нападение над полицай, тъй като Попов не е бил на работа в момента на побоя. Затова и делото ще се гледа по този начин.