0

Д вама братя, които празнували раждането на детето на единия, пребиха почти до смърт командос от Специализирани полицейски сили (СПС) – Пловдив, за забележка. Униформеният Петър Попов им казал да намалят малко музиката и да не крещят на улицата, защото е късно, а те му се нахвърлили.

Мелето станало в събота вечерта в пазарджишкото с. Пищигово. Жертвата и извършителите – Димитър и Дамян Ганчеви, се познавали и живеели в едно и също село. След побоя 34-годишният командос припаднал. Откаран е в болница в кома с опасност за живота и хематом в мозъка. Братя Ганчеви са арестувани, а Дамян от е с повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда и е оставен за 72 часа в ареста, обявиха от прокуратурата пред „Телеграф“.

Децибели

Дамян и Димитър поканили петима свои приятели на почерпка в събота. Поводът бил раждането на дете на единия. С компанията се настанили в местното кафе, като изнесли и маси на тротоара. Започнали да вдигат наздравици една след друга, за да ознаменуват събитието. Около 22 ч. край тях минал командосът. Направил им забележка да са по-тихи, защото хората искат да си почиват. Това буквално вбесило братята и те го напсували, след което му се нахвърлили с юмруци. След като повалили Попов на земята, започнали да го ритат в главата жестоко, докато припаднал. Случайни хора минали оттам и видели полицая, който не бил на работа или в униформа, безжизнен на земята. Веднага извикали линейка, а на мястото пристигнали и полицаи.

Белезници

За минути станало ясно какво се е случило и Ганчеви били задържани. При проверка на техен приятел от компанията пък се оказало, че е оборудвал колата си буквално като патрулка. Вътре имало лампи, сирени и всякакви полицейски джаджи. Хондата била с английски номер. В селото дори се смеели и наричали мъжа лондонското ченге заради возилото му. Срещу него е започнало бързо производство за използване на звуков и светлинен сигнал без разрешение.

В същото време медиците откарали Петър Попов в болница, където установили, че е с хематом в мозъка и не дават гаранция, че ще оцелее. „Петър има семейство, има деца. Той живее в Пищигово, но работи в Пловдив в СПС към охранителна полиция“, споделиха негови колеги. Описаха го като изключително принципен и готин млад човек, който не търпи някой да нарушава закона.