Т рима загинаха на място при тежка катастрофа на главния път София – Варна при село Микре. По-късно издъхнха още двама участници в мелето, които били откарани в ловешката болница. Остава тежко състоянието на 24-годишно момче също от Троян, което е транспортирано за лечение в плевенска болница.

Трима загинаха на място при тежка катастрофа на главния път София – Варна при село Микре. По-късно издъхнха още двама участници в мелето, които били откарани в ловешката болница. Остава тежко състоянието на 24-годишно момче също от Троян, което е транспортирано за лечение в плевенска болница.

Сигналът за инцидента бил подаден около 11:30 ч. днес. По информация от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи два леки автомобила са се сблъскали, след като единият е навлязъл в насрещното и се е ударил челно в другия. На място пристигнаха екипи на полицията, Спешна помощ, както и на пожарната, с помощта на които

да се извадят телата на
загиналите изпод ламарините.

Двама от загиналите са били в единия автомобил и двама в другия, уточниха от областната дирекция на МВР в Ловеч. Едната кола е била с варненска, а другата – с ловешка регистрация. От полицията посочиха още, че все още се изяснява самоличността на пострадалите и загиналите, както и причините, довели до тежкия инцидент.

Мелето промени временно и движението по път I-4 Коритна-Севлиево в района на с. Микре. То се регулираше от „Пътна полиция“ и не се образуваха колони.

Черният уикенд бе белязан и от друга тежка катастрофа

с жертва и трима ранени,

станала на пътя Бургас-Елхово. Пътният инцидент е станал около 22.20 часа в събота до село Константиново.

Челно са се сблъскали два леки автомобила. Шофьорът на движещата се от Бургас към Елхово кола навлязла в лентата за насрещно движение и се ударил челно в движещия се към Бургас в собствената си лента лек автомобил.

При катастрофата на място е загинал 44-годишен мъж от Бургас, който е управлявал единия автомобил.

Сред пострадалите е и 5-годишно дете.

Тримата са настанени в отделението по реанимация на УМБАЛ - Бургас с множество травми и опасност за живота.

Административният ръководител на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев съобщи на брифинг, че е назначена автотехническа експертиза, която да установи какво е предизвикало мелето.

Работи се по всички версии, предстои да бъде изяснено дали причините са субективни като отклоняване на вниманието, разсейване на водача, защото пътнотранспортното произшествие се е случило в тъмната част на денонощието или пък техническа неизправност, което също не е изключено като възможност, обясни той.