0

П о 2000 лева получавала полицайката Симона Радева, за да пази ексфутболиста Георги Семерджиев, който причини катастрофата с две жертви на булевард „Черни връх“ в София. Служителката на реда често се возела в колата му и дори показвала служебната си карта като той бил спиран за проверка, информира Нова телевизия.

По информация на медията полицаи от Четвърто РПУ, на територията на което се случи трагичния инцидент, използвали безплатно услугите на бившия футболист. В замяна го информирали къде е има постове на пътни полицаи, както и кога и къде ще се извършват проверки за разпространение на наркотици.

Камери за видеонаблюдение пък са заснели как Радева и ченгета от същото РПУ носят стълба на Семерджиев, с която той се прибрал в апартамента си след жестоката катастрофа.

Както вече ви информирахме полицайката е отстранена временно от длъжност заради нарушения на етичните правила на МВР. По непотвърдена информация дисциплинарното производство срещу нея е заради клипове с нейно участие, качени в мрежата. На някои от тях се вижда как тя размахва белезници. Наказанието може да се обжалва по административен ред.

Източници на NOVA разкриват още, че през 2018 г. Семерджиев е бил задържан с около 10 кг дрога при спецакция.