0

24-годишен мъж от Ракитово, криминално проявен и стар познайник на полицията, е разбил метална каса в дома на 80-годишен в Батак и е откраднал оттам боен пистолет, 45 патрона за него и 5250 лева. Дръзкият апаш е задържан след активна, упорита и адекватна екипна работа на полицейски служители. Това съобщи говорителят на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

През септември миналата година в Районното полицейско управление бил получен сигнал за извършена кражба от къща, собственост на 80-годишен жител на Батак. Неизвестен апаш разбил прозорец на първия етаж и проникнал вътре.

С помощта на техническо средство неканеният гост разбил метална каса и отмъкнал намиращите се в нея законно притежаван боен пистолет, 45 патрона за него и сумата от 5250 лева в банкноти с различни копюри. На мястото е извършен оглед от дежурна група при полицейското управление в Пещера и експерти от сектор «Научно-техническа лаборатория» в Пазарджик. Започнало разследване, в което на различни етапи освен пещерските криминалисти се включили колегите им от Районното управление във Велинград и сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР-Пазарджик.

Благодарение на съвместните усилия полицейските действия са увенчали с успех. При проведена акция бил задържан 24-годишен мъж от Ракитово. Той е стар познайник на органите на реда, криминално проявен и осъждан. Събрани са доказателства за неговата съпричастност към извършеното престъпно посегателство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.