0

18-годишна шофьорка потроши къща, а след това открадна кола и предизвика зрелищно пътно-транспортно произшествие, съобщиха от МВР.

В петък вечерта малко преди полунощ в полицията e подаден сигнал от 59-годишна жена от село Сухаче, че има счупени стъкла на прозорец на къщата й. На мястото е изпратен полицейски екип. На улицата в близост до посочения адрес, е задържана 18-годишна от великотърновското село Страхилово. След развледване е установено, че с керамични тухли, намиращи се в двора на имота, тя е счупила прозорец на задна врата на колата, а после е унищожила двоен стъклопакет на входна врата.

Размерът на нанесени материални щети е в процес на установяване. Извършен е оглед на местопрестъплението и по случая е започнато разследване. На 11 юни е получен сигнал за настъпил пътен инцидент в Червен бряг на кръстовището на улиците „Отец Паисий“ и "П.Р. Славейков".

От извършения оглед е установено, че 18-годишната жителка на село Страхилово, с открадната кола е блъснала три паркирани автомобила. Младата шофьорка е отнела автомобила минути преди катастрофата от улица "Яне Сандански" в града.

По колите са нанесени значителни материални щети. От извършената проверка е изяснено, че тя няма шофьорска книжка. След проба е станало ясно, че тя е била под въздействоеито на канабис.

Издаден е талон за медицинско изследване. Момичето е отказала кръвна проба и е задържана за срок до 24 часа.