0

М лад мъж отвлече 4-годишния си син след семеен скандал в Елин Пелин. След светкавични действия на полицията бе заловен, но нападна един от полицаите и го рани.

Драмата се е разиграла в нощта срещу 13 май т.г., научи „Телеграф“. Десет минути преди полунощ в Районното управление на полицията в Елин Пелин се появява жена и подава сигнал, че след семеен скандал с мъжа й той грабнал 4-годишния им син и пиян изчезнал с него. По сведение на изтръпналата от страхове майка съпругът й е пиян и се движи из града със синьо „Волво“.

Издирване

Полицаите незабавно започват издирване на мъжа. Колата му е спряна на изхода на Елин Пелин в посока с. Мусачево. Детето наистина е в лекия автомобил. Бащата излиза от возилото и удря с главата си главата на единия от полицаите. Детето е взето и върнато на майка му, но пострадалият служител на МВР е с оток на главата, със средна телесна повреда и повишена кръвна захар. Той е в болничен.

Арест

Развилнелият се мъж е задържан за 72 часа. На 15 май, неделя, Районният съд в Елин Пелин разгледа мярката му за неотклонение, внесена от прокуратурата и му наложи най-тежката - „задържане под стража“, съобщиха за „Телеграф“ от съда. Оттам обаче уточниха, че предмет на делото е било нападението над полицая, а не отвличане на дете, тъй като такова обвинение няма.

Задържаният в ареста мъж е извършил деянието по време на изпитателен срок от условна присъда.

Решението на съда не е окончателно. В случай на жалба или протест мярката за неотклонение ще бъде разгледана на втора инстанция от Софийския окръжен съд.