0

Л уксозният джип „Мерцедес“ G400d на украинския топмодел Анна Дурицка е задържан от полицията в Годеч, научи „Телеграф“. Автомобилът е бил управляван от Анкит Лав, син на Бхим Сингх, основател и президент на „Националната партия на пантерите на Джаму и Кашмир“. Колата е трябвало да бъде превозена на собствен ход до Лондон, където живее моделката.

38-годишният Анкит Лав е бил разпитван от българската полиция в продължение на седем часа, съобщава индийският вестник Tribuneindia.

Информацията се допълва и от изданието The Kashmirmonitor, което посочва, че задържането е станало на главния път в посока Видин, близо до Годеч, в сряда. Според запознати става въпрос за село Гинци на главен път II-81, където обичайно стоят патрули на полицията. Униформените забелязали скъпарския джип с украинска регистрация и го спрели за проверка. При нея установили, че возилото се води на името на Анна Дурицка, а Лав няма пълномощно да го управлява, става ясно от публикация в ThePrint.

Запитан как той кара нейното превозно средство, Анкит казал, че е дългогодишен приятел на моделката и той помага за изнасянето на колата и някои от вещите й от Украйна. В багажника на мерцедеса, който се оценява на над 100 000 паунда, са намерени дизайнерски дрехи на Дурицка и други нейни принадлежности. Индиецът обяснил на годечките полицаи, че Дурицка не може да напуска Обединеното кралство, тъй като скоро е финализирала статута си на бежанец. Затова той й предложил да лети до България, да вземе колата заедно с вещите й и да ги докара на собствен ход до Лондон. Предполага се, че още през март в първите дни на войната Дурицка е влязла с автомобила си в България, след което със самолет е заминала за Великобритания.

В изявление пред индийските медии бащата на Лав Бхим Сингх каза, че българската полиция е свалила украинските регистрационни табели от колата и е принудила сина му да закара автомобила до полицейски участък. Там е бил помолен да даде ключовете и документите за регистрация на автомобила. Анкит е информиран, че началникът на полицията ще изпрати автомобилните номера в Украйна, след което Анна Дурицка ще трябва да посети родината си, за да вземе нови номера, за да продължи по-нататък. Дотогава колата ще остане на отговорно пазене в българската полиция, посочват индийските медии.

Собственичката е бивша на Борис Немцов

Анна Дурицка е бивша партньорка на убития руски опозиционен лидер Борис Немцов, твърд съперник на Владимир Путин, съобщават индийските медии. Според съобщенията се смята, че Анна е единственият свидетел на убийството на Немцов. Индиецът Анкит Лав, дългогодишен приятел на Ана, се съгласил да докара колата й и други вещи до Лондон по сухопътен маршрут. Пътуването от Софийска област до Лондон е приблизително 27 часа. Запитан как е бил подготвен да се впусне в такова пътуване, Лав каза: „Участвал съм в състезания във Формула 4 преди, така че не изглеждаше като сложна задача.“