0

Р уснаци опитали да се правят на украинци във варненски хотел, като искали безплатен подслон.

Администраторите на рецепцията обаче установили измамата и не ги допуснали безплатно. След публикации в социалните мрежи от хотела потвърдиха информацията за последвалия след това пиянски инцидент, сътворен от нахалните гости.

Наглост

Руснаците дори претендирали да получат и хуманитарна помощ, която се дава на украинците - бегълци от войната, казват още от хотела. След като не получили нищо, те си устроили пиянска оргия и след скандал заради хулиганското им поведение са изведени с полиция. От рецепцията на хотела разказаха, че гостите били много пияни, псували и отправяли заплахи. Пред съседи на етажа те твърдели веднъж, че са от Запорожие, друг път - от Николаев, и трети - от Кировград. Документите им обаче показвали друго.

Бой

Видеоклип на Юлия Аксеенко, публикуван в мрежата, показва пияната група на мястото на инцидента. „Дреме ми на к...“ - размахва среден пръст пред камерата с полицай на втори план пияна гостенка по време на изгонването на групата от хотела. В момент, когато Аксеенко снимала срамните сцени, буйстващата рускиня даже влиза с нея в ръкопашен бой, за да й отнеме телефона, с който документирала грандиозната им излагация. Според авторката на клипа скандалната групата били две руски семейства с криминална външност, които пристигнали в хотела и от регистрацията им до сутринта непрекъснато създавали проблеми.

Вандалство

Вечерта в стаята им започнал страшен запой, който бил придружен с викове, псувни и бой, който съседите им не могли да изтърпят и се оплакали на управата. Въпреки многократните опити да ги озаптят, те се държали буйно и нагло и към сутринта вече се наложило да извикат полиция. Групата обаче се затворила в стаята и едва след намесата на униформените служители отворили. Веднага били задържани и отведени в местното РУП. След като страстите утихнали, домакините от хотела били сюрпризирани с неприятната картина на погрома, която заварили в стаята на буйните си гости. От стените били изкъртени лампионите и всички контакти, по пода се търкаляли празни бутилки от алкохол, остатъци от храна, салфетки, разглобени електронни цигари и касови бележки за скъпи покупки, разказват служители, които са били тази нощ на дежурство. Полицейски служител потвърди „Руснаци са!“. Друг варненец добави, че „вчера по обяд още висяха пред Първо районно, развяваха руските си паспорти и продължаваха да нахалстват“.