0

Н аблюдаващите прокурори при Софийската градска прокуратура (СГП) са дали разрешение за разпит на Борислав Колев в присъствието на обвинител номер едно Иван Гешев. Това съобщиха от пресслужбата на СГП след като по-рано братът на обвиняемия за изпиране на над 53 милиона лева от парите за строежа на магистрала "Хемус" каза, че Колев иска разпит именно пред главния прокурор и пред вътрешния министър. Реакция от страна на Бойко Рашков все още няма. 

По-рано днес състав на Апелативния съд в София взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Колев. След постановяването на мярката братът на обвиняемия заяви пред медии, че Борислав Колев иска среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и с главния прокурор Иван Гешев. Обвинител номер едно устно уведомил наблюдаващите прокурори, че има готовност да присъства при разпита, а те от своя страна незабавно са издали разрешение за това, съобщиха от Софийската градска прокуратура. 

От там посочват, че наблюдаващите прокурори лично ще проведат разпита на обвиняемия при спазване на всички законови изисквания в сградата на Софийската градска прокуратура. За готовността на главния прокурор да присъства на разпита вече е информиран и защитник на обвиняемото лице. 

Софийската градска прокуратура е разпоредила на Главна дирекция "Охрана" привеждането на обвиняемия в сградата на прокуратурата за действия по разследването с негово участие.