0

С естрата на бизнесмена Александър Алтънбашев, който се занимава с криптовалути, се е обадила на тел. 112 и е подала сигнала, че той е изчезнал. Това е станало в понеделник около 22 часа.

Незабавно били изпратени полицаи от 6 РПУ и СДВР в жилището му на ул. "Ворино" в столичния квартал "Борово", които започнали оглед. Оказало се, че сестрата на Алтънбашев – Теодора е описала какво е видяла малко преди да разбере, че брат й липсва.

"Телеграф" научи от разследването, че наблизо има камери. Камерите вече са иззети и се проверяват. Сестрата на криптотърговеца е споделила още, че той има много средства и това би могло да е мотив за похищението.

От МВР обявиха, че основната версия е отвличане, но не се изключва още той да е бил заплашен и да е опитал да се скрие. До момента обаче Алтънбашев не е попадал в полезрението на МВР, не е бил арестуван, няма криминално досие, нямало е и обвинения срещу него.

Както "Телеграф" първи писа жилището му е било обърнато нагоре с краката, когато са влезли полицаите. Предполага се, че престъпниците са търсили нещо.

Според криминалисти абсолютно нелогично е самият Алтънбашев да е разхвърлял тузарския си апартамент.

Негови познати споделиха неофициално пред „Телеграф“, че той е бил изключително педантичен. Никога не закъснявал, мразел хаоса и разхвърляното, както и държал на точността в познатите и работата си.

От профила му във фейсбук се вижда и че е запален пътешественик с уклон към екстремното. Профилът му е пълен със снимки от пътешствие в Африка, както и фотоси с лъвове и тигри.

Фейсбук

.

 .
Фейсбук

Фейсбук