0

28-годишната М.С. от варненското село Стефан Караджа e задържана от полицията за палеж на товарен микробус. Причината да драсне клечката била свада между младата жена и собственика на возилото.

Районна прокуратура – Варна, вече я привлече към наказателна отговорност за палеж на моторно превозно средство - престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК. Жената не е криминално проявена и не е осъждана за други престъпления. Затова й е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 300 лева.

Палежът на микробус „Мерцедес“, паркиран близо до стадиона в селото, е извършен на 11 юни, тази година, около 6,30 часа. Подпалвачката и собственикът се познавали и между тях възникнал конфликт вечерта преди инцидента. През нощта след това жената се забавлявала с компания, извън селото. На сутринта се върнала и подготвена с туба бензин и запалка отишла до превозното средство. Заляла микробуса със запалителната течност и го подпалила. След това напуснала местопрестъплението и се прибрала у дома си, където часове по-късно била задържана от полицията. Работата по доказване и документиране на извършения палеж продължава под надзора и ръководството на прокурор от ТО-Девня при Районна прокуратура – Варна.