0

Р азярени бащи арестуваха педофил, който по тяхна информация размахвал члена си и придърпвал момичета от едно от училищата в Дупница. След последният случай от вторник по обяд, групата бащи се събраха пред полицията и поискаха да линчуват мъжа.

„Преди време беше привиквал моето дете, сега на един познат. Чували сме поне за 8-10 деца. Днес едното се оплака и намерихме къде живее този. Викнахме 112 и го арестуваха“, коментира един от мъжете, който причака пред полицията и съпругата на задържания. Оказва се, че той имал жена и малко дете, а в продължение на месеци обикалял училищата със свалени гащи и привиква децата.

Официално и от полицията излязоха с позиция за случилото се.

„Задържан е 28-годишен местен жител за непристойно поведение в района на училище в града. Сигналът за деянията му е подаден в полицията чрез тел. 112. При предприетите действия полицаите са го установили в дома му, задържан е с полицейска заповед в ареста на РУ - Дупница. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор“, посочиха от ОДМВР - Кюстендил.