У ченик от доспатското село Змейца е изтеглил 12 799 лева от банковата сметка на прадядо си. Парите са източени в период от две седмици от устройства на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

Ученик от доспатското село Змейца е изтеглил 12 799 лева от банковата сметка на прадядо си. Парите са източени в период от две седмици от устройства на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

Внукът успял да отмъкне дебитната карта и пин кода на прадядо си и присвоявал парите чрез различни ATM устройства и терминали. Успял да направи 40 транзакции.

По време на кражбите той е бил на 17 години, но разследването преценява, че разбира свойството и значението на извършеното и може да ръководи постъпките си. Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт в съда за образуване на дело. За кражби на ученика полицията съобщи за първи път през февруари т.г., предава "Марица". Тогава стана ясно че хлапакът е отмъкнал дебитна карта, докато е бил на гости с баща му в дома на пострадалия. Около 1 часа през нощта ученикът взел тайно ключовете от колата на домакина, отишъл в гаража му, където бил паркиран автомобила и го претарашил. Вътре намерил 25 евро и дебитна карта с листче с пин кода й. След като прибрал находките, хлапакът оставил ключовете на колата на мястото им. Часове по-късно малкият крадец изтеглил на два пъти по 800 лв. от дебитната карта. Разследващите бързо го разкриват и са впечатлени от изключителната му дързост при кражбата, макар че заявил, че съжалява за стореното.

Ученикът има предишни осъждания за три кражби извършени през 2019 г. и се води на отчет в Детска педагогическа стая.