0

34-годишният Стоян, който се барикадира и самоуби в костинбродското село Петърч, е трябвало да вземе 4-годишния си син от бившата си приятелка за Великден. Това не се случило, тъй като се стигнало до скандал между двамата. Това съобщиха от Софийската окръжна прокуратура ден след трагедията. Жители на Петърч разказаха пред „Телеграф“, че Стоян от скоро купил къща в селото с идеята там да живее заедно с приятелката си и общото им дете.

Скандал

Започнал мащабен ремонт, до преди дни имало строителна бригада. Междувременно обаче се скарал с 25-годишната си приятелка и тя го напуснала. Изнесла се да живее заедно с детето в апартамент в един от панелните блокове в Костинброд. Преди фаталния ден уговорката между двамата била бащата да вземе момченцето за четирите почивни дни за Великден. Заедно отишли до апартамента, за да му вземат дрешките. Там обаче между тях възникнал сериозен конфликт поради факта, че жената има нов приятел, а мъжът в този момент разбрал за него. Той се развикал: „Този ли ще става баща на детето ми!“ и започнал да бие жената. Тя се опитала да избяга от апартамента, но той я върнал и опитал да я изнасили. След като все пак успяла да се измъкне, жената отишла до близък магазин и помолила магазинерката за телефон.

Къщата в Петърч, където Стоян е сложил край на живота си.

 Къщата в Петърч, където Стоян е сложил край на живота си.
NOVA

Помощ

Обадила се на майка си и й казала да не дава детето на бащата, тъй като то в този момент било при родителите й. Хората от магазина са сигнализирали на телефон 112. Жената отишла в „Пирогов“ и след прегледа е била освободена. Междувременно Стоян отишъл в къщата в Петърч, където се барикадирал. Той се обадил на сестра си Светлана, разказал какво се е случило, заявил, че няма да лежи в затвора и че е оставил нещо за нея, както и за детето. Сестрата е и последният човек, с когото е разговарял. Щом видял пред къщата да спира патрулка на полицията, Стоян си теглил куршума. От прокуратурата заявиха, че се очакват резултатите от балистичната експертиза, която ще установи какво е оръжието, с което мъжът се самоубива. За момента се знае, че то е било незаконно.

Сестра му Светлана е последният човек, с когото е разговарял.

 Сестра му Светлана е последният човек, с когото е разговарял.
NOVA