0

П рясно навъръшил пълнолетие хлапак подпали култовия плажен бар "Мексо", разположен на брега на морето в Слънчев бряг.

18-годишният Павел от Чирпан се цанил на работа за първо лято в курорта и решил да опознае нощния живот. Миналата нощ той пристигнал да се забавлява с приятели в екзотичното заведение "Мексо", което е сред най-вървежните край морето. Поръчали си питиета, купонясвали, а в разгара на партито, превъзбуденият младеж решил да си поиграе със запалка. Щракал с огънчето наляво и надясно като светулка, докато накрая не подпалил ниско надвисналия тръстиков покрив на бара. Сухите съчки лумнали изведнъж, а огънят застрашително обхванал цялата тръстикова шапка на покрива. За щастие персоналът на заведението реагирал светкавично и служителите бързо потушили огъня с мобилни пожарогасители. На място са пристигнали униформени, които са извели клиентите на безопасно разстояние. От полицията съобщиха, че от инцидента няма пострадали, а щетите, нанесени от пожара, не са големи. 

Разследващите бързо разкрили кой е подпалвачът. Самоличността на клиента е установена веднага и той е бил задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Разследващите продължават да работят по случая, разпитани са свидетели, за да се установи дали момчето умишлено е запалило заведението или пожарът е пламнал вследствие на глупавата му игра със запалка. 

Барът гори не за първи път и някакси привлича пироманите. Предпоследният опит за  опожаряването му бе през лятото на 2016 г. Призори, когато задведението било вече празно, барманът забелязал мъжка фигура да се промъква като нинджа с две големи туби и да ги разлива около бара.  Служителят веднага сигнализирал на дежурните в РПУ-то и сам излязъл да проверки какво точно се случва. Подпалвачът вече бил изпразнил тубите, но нямал време да драсне клечката и хукнал да бяга след като видял приближаващите патрулки. Три сезона по-рано имаше и друг опит да бъде изпепелен.