И звратеняк, снимал и разпространявал порнофилми с 10-годишно дете, е закопчан и оставен в ареста.

РАЙНА ТОШЕВА


Районният съд във Враца определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 21-годишния врачанин, „режисирал“ лентите. Той е обвинен в три престъпления.
Престъпления
Първото е, че през юли тази година в село Девене е разпространил порнографски видеоклип с участието на 10-годишно момиче. Второто е, че отново през юли, в същото село, е принуждавал чрез закани същото дете при чат комуникация в мобилно приложение Messenger на социалната мрежа Фейсбук да участва в порнографско представление в реално време пред ненавършило 18 години момче, което извършило с детето и блудствено действие. Третото престъпление е, че от 8 до 13 юли в село Згориград и Враца е разпространил чрез мобилното приложение Messenger на социалната мрежа Фейсбук порнографски материал със същото 10-годишно дете.
Опасност
Според съда, предвид високата степен на обществена опасност на деянията, свързани с крехката възраст на пострадалото дете и проявената от обвиняемия упоритост при извършването им, съществува реална опасност от извършване на ново престъпление.


Определението на магистратите подлежи на обжалване и протестиране в тридневен срок пред Окръжния съд.