0

И звестният в Казанлък рокер и любител на състезанията с двуколесни машини Емин Камбуров влиза в затвора, научи „Телеграф“. Това става, след като миналия август в двора на 58-годишния мъж в село Долно Изворово бе разкрита плантация с марихуана. Рокерът призна вината си, постигна споразумение с прокурор, което вчера бе одобрено от съда в Казанлък.

Добър

Така Кумбаров ще лежи 14 месеца в килия, като присъдата му е и заради откритата при обиск в дома му самоделна пушка. Старият рокер попадна в ареста на 4 август миналата година, след като в хода на полицейска акция на територията на родното му село Долно Изворово бяха намерени 35 стръка коноп и 4 пакета с изсушен канабис на стойност 19 425 лв. Отделно в тайник в дома на мъжа бе открита незаконно притежавана самоделна гладкоцевна пушка и 28 патрона 12-и калибър за нея. Резултатите от акцията на полицията тогава изненадаха местните жители. По думите им развелият се преди няколко години Кумбаров нямал досега криминални прояви. „Добър човек е. Може би след като се разведе, нещо е станало с него и е тръгнал по лошия път“, коментира негов съселянин.

Маниак

Познавали го като маниак на тема каране на мотоциклети. Обичал мотоспорта, ремонтирал стари двуколесни возила и ходел по рокерски събори. Често излизал из Балкана, където берял гъби. Никой в селото не го бил виждал да пуши трева. Осем месеца по-късно долноизворчанинът предпочел на сключи споразумение, като по този начин намали размера на наказанието си с 1/3, като освен престоя в затвора ще трябва да заплати и глоба в размер на 9 бона.

В съдебна зала подсъдимият заявил, че разбира последиците от споразумението, съгласен е с тях, доброволно е подписал споразумението и декларира, че се отказва от разглеждане на делото по общия ред.