1

Ф рапантно нарушение на скоростните режими е установено на 10 юли в хода на специализирана полицейска операция на територията, обслужвана от ОД на МВР-София.

С мобилно техническо средство, на автомагистрала „Европа“, е заснет автомобил с чуждестранна регистрация, движещ се с 229 км/ч при максимално разрешена 110 км/ч. За подобно превишение предвидената по закон санкция е в размер на 1200 лева, съобщиха от полицията.

В рамките на операцията на Пътна полиция през почивните дни са задържани и шестима други нарушители на пътя. Към 8.45 часа в събота, при проверката на лек автомобил, служители на РУ-Своге тествали водача с дрегер, който отчел 1,71 промила алкохол.

Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Около 11.45 часа същия ден от служители на Районно управление-Ихтиман е задържан водач на кола, шофирал след употреба на канабис.

По същото време в ареста на Районно управление-Пирдоп попаднал и шофьор, качил се зад волана на колата си  под въздействието на алкохол. Към 22:40 часа в събота е задържан и водач от Сливница, шофирал след употреба на амфетамин.

На 10 юли, в Годеч, служители на Районно управление-Костинброд спрели за проверка водачка на автомобил. Столичанката е задържана за срок до 24 часа, след като в издишания от нея въздух дрегерът отчел високо съдържание на алкохол.

Минути след 15:00 часа в неделния ден друг нарушител също попаднал и в ареста на Районно управление-Ботевград. В района на село Новачене автопатрул подал звуков и светлинен сигнал за спиране на автомобил.

Водачът не се подчинил и демонстративно увеличил скоростта, продължавайки движението си в посока село Скравена, като оказал неподчинение и на втори патрул, подал му съответните сигнали за спиране.

След кратко преследване той е застигнат и спрян в село Скравена, установена е самоличността му, както и тази на двамата му спътници. Проба с дрегер на 30-годишният шофьор от Ботевград, с криминални прояви, отчела високо съдържание на алкохол в издишания въздух. Задържан е за срок до 24 часа.