0

Н агли хулигани от две поколения бяха арестувани след като в продължение на дни се млатиха и дори стреляха на различни места в Хасково. Бащи и синове си разменили удари пред Съдебна медицина в Хасково, а после свадата им продължи и пред полицията, където хулиганите са задържани за денонощие. Екшънът започнал в дискотека преди няколко дни, когато се ступали двама младежи на 17 и 18 години. Враждата им продължила с уличен бой ден по-късно.

Истинското меле станало обаче когато двамата враждуващи се засекли пред сградата на Съдебна медицина в Хасково. Там всеки от тях отишъл да се освидетелства за нанесените от другия удари и травми. Единият от младежите бил придружаван от баща си, а другият от баща си и брат си. В двора на болницата петимата се сбили здраво, а 45-годишния родител на единия младеж дори извадил газов пистолет и стрелял. Изстрелът е бил във въздуха.

Пищовът гръмнал насочен нагоре на открито, в обширния парк, където са сградите на отделните отделения на МБАЛ-Хасково. След като ужасили лекари, медици и пациенти „юнаците“ се метнали на колите си и почнали да се гонят. Междувременно по време на боя в болницата било счупено страничното стъклото на предната дясна врата на джипа „Ланд Роувър“ на стрелеца с газовия пищов. Гонката завършила пред полицията в Хасково, където преследваните спрели за да потърсят помощ. Отново се стигнало да юмручни сблъсъци, но този път полицаите се намесили и закопчали и петимата хулигани. В хода на разследването станала ясна и предисторията на враждата. Газовият пистолет, с който е стреляно във въздуха е иззет от полицията.