0

„Недопустима е тази агресия. Тя граничи със садизъм. Нямаше как да не реагирам. Моите правомощия не са толкова големи, затова алармирах МВР и написах този емоционален пост. Чухме се днес с главния прокурор Иван Гешев, обвиненията са в София. Сега взорът ни е насочен към съда. Ако няма адекватна реакция, трудно бихме могли да кажем, че живеем в адекватна държава“. Това заяви пред „Телеграф“ кметът на Перник Станислав Владимиров след ареста на прокурорския син, обвинен за побой.

Малко преди полунощ във вторник градоначалникът на миньорския град написа емоционален пост в профила си във фейсбук.

„Последните месеци и най-вече дни град Перник е подложен на невиждан от десетилетия уличен тормоз от съмнителни лица. Тормоз, в който се пребиват деца и възрасти по най-жесток начин. Полицията бездейства. Перник се страхува. Това е недопустимо!”. Той призова МВР да си свърши работата и да защити хората, защото ОДМВР в града бездействало. Ако откаже, ще излезе на протест с всички хора и ще търси друг вариант за помощ. “Няма да оставя града да бъде сплашван от мутри или деца, които си играят на мутри”, допълва той.

Още рано сутринта вчера от министерството обявиха, че започват акция и пращат униформени в града.

„Целта е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер или нарушения на обществения ред на територията на областния град, както и гарантиране на сигурността на жителите”, обясниха от МВР.

Един от поводите е 18-годишен ММА боец Васил Михайлов, син на прокурор. Той е обвинен, че е пребил бившия футболист Румен Андонов и е заплашил жена с убийство. Тъй като е дете на обвинител, местните прокурори си направиха отвод, а Иван Гешев взе под надзор делото. От МВР допълниха, че имат данни за още 3 побоя, които 18-годишният Васил е извършил, включително на полицай.