0

3000 лева глоба и отнемане на книжката за 12 месеца отнесоха трима ученици от ПГ по автотранспорт в Бургас, след бясна автогонка и дрифтиране в района на школото. Уменията си зад волана тримата джигити демонстрирали в деня на изпращането на випуска.

Искали да впечатлят не само съучениците си, но и преподавателите, които цели 5 години ги обучавали именно на тънкостите в шофирането.

Вместо аплаузи обаче, абитутриентите получиха солени глоби и останаха без книжки.

И тримата ученици са на възраст 19 години и тази година завършват Професионалната гимназия по Транспорт.

Опасното дрифт-шоу се разигра посред бял ден на едно от най-оживените и опасни кръстовища, пресичащо бул. „Демокрация“ с ул. „Кирил и Методий“.

Тримата новоизлюпени шофьори пристигнали с две спортни БМВ-та и една овехтяла баничарка. След като преминали бавно покрай гимназията с надути клаксони, те натиснали педалите и разиграли опасна гонка пед погледите на смаяните шофьори и пешеходци.

Бясното дрифтиране с опасни и неконтролирани маневри вбесило водачите и те бързо сигнализирали на спешния телефон 112. Според тях, младежите създали дузина рискови ситуации на пътя и едва не предизвикали кървава катастрофа.

Малко преди да приститгнат полицаите, учител на джигитите излязъл на пътя и опитал да прекрати опасната гонка, но младежите го подминали като малка гара и продължили да въртят гуми на съседното кръстовище.

Екшънът бе рязко прекратен след идването на униформените. Минути по-късно джигитите бяха строени до оградата с написани актове, а возилата им кротко паркирани. На тримата са направени тестове и за употреба на алкохол и наркотици, резултатите от които за щастие се оказаха отрицателни.