0

С оченият за килър на ексченгето Любомир Иванов - Кристиян Илиев, демонстрира висок стандарт на живот, въпреки че се води безработен. По време на мярката за неотклонение в Софийския градски съд в събота вечер Илиев се беше барнал в суитшърт на „Гучи“ за близо 2000 лева.

Кецовете и на Илиев, и на Боян Табаков, който е сочен от прокуратурата за негов помагач, също са маркови - найкове за по над 350 лева, показа проверка на „Телеграф“ в онлайн магазините.

Лежерно

Пред магистратите и двамата заявиха, че са безработни. Въпреки това Табаков се заоправдава пред съда, че карал само едно ауди. Причината за репликата му бе твърдението на държавното обвинение, че именно Табаков е осигурил автомобила, с който се оттеглил Илиев след покушението над Полицая. В съда стана известна и друга любопитна подробност - помагачът летял до Кейптаун месец преди покушението. Качил се на самолет от Истанбул. Проверка на вестника показа, че най-евтиният двупосочен билет е над 1000 лева. Той също беше изтупан със скъпарско яке- на Balenciaga за над 1000 евро. Боян се предаде в полицията часове преди съдебното заседание. Това обаче не му помогна особено и съдът реши той да остане в ареста. Както „Телеграф“ вече съобщи, прокуратурата твърди, че Боян е ходил заедно с Кристиян на стрелбището на „Герена“ и го обучавал да стреля. Оръжието на покушението така и не бе открито. Поръчителят на убийството също още е неизвестен.

Покушение

Бившият шеф на Криминална полиция в столичното Второ РПУ Любомир Иванов, известен като Полицая, беше застрелян на 25 март пред дома му в столичния квартал „Лозенец“. Според разследването Илиев се доближил до мишената, яхнал колело - с каска и предпазни очила, за да не бъде разпознат. Улучил жертвата в крака и корема. Преди това обаче двамата се спречкали, показват близките камери за видеонаблюдение. Както стана ясно, именно при тази борба от очилата на стрелеца изпаднал пластмасов елемент. Впоследствие ДНК от него било сравнено с проба, взета от тоалетните принадлежности в дома на Кристиян. На база на това съвпадение и на записите от камерите, както и от свидетелски показания стрелецът бил закопчан.