0

7 души са били задържани след масов бой с тояги и различни сечива в софийското село Доганово. Сигнал за мелето е подаден в нощта на събота срещу неделя.

На мястото веднага са изпратени патрули от Елин Пелин. Побойниците са оказали съпротива, докато полицаите се опитвали да потушат напрежението и установят самоличността им, като дори посегнали на служителите на реда. Двама от тях са с леки телесни повреди.  

За по-бързо овладяване на ситуацията и предотвратяване на екскалация на напрежението на мястото са изпратени допълнителни полицейски сили от Елин Пелин, ОД на МВР – София и отдел „Специализирани полицейски сили“ при Столичната дирекция на вътрешните работи. 

В резултат на създадената координация и професионални действия на екипите ситуацията бързо била овладяна и общественият ред в махалата – възстановен. За срок до 24 часа първоначално са задържани четирима участници в сбиването, а впоследствие и още трима, оттеглили се от местопроизшествието с лек автомобил. 

След бързи съвместни действия на полицаите от РУ-Елин Пелин и колегите им от РУ-Костенец те били установени на адрес в Долна баня. 

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните доказателства в районната прокуратура, на двама от задържаните са повдигнати обвинения за причинени леки телесни повреди на полицейски служители и мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа. Работата по пълното документиране на случая продължава.