0

О сем паркирани коли осъмнаха помляни в Пловдив. В Трето РПУ е задържан 28-годишният шофьор, направил опит да избяга от предизвиканата катастрофа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града под тепетата.

След 21.30 ч. снощи в сектор "Пътна полиция" постъпил сигнал за нанесени материални щети по 8 паркирани автомобила на ул. "Поп Манол". Според информацията, те били ударени от преминаващ лек автомобил "Мерцедес", чийто водач напуснал местопроизшествието.

В резултат на бързата намеса на намиращ се в района екип на сектора, въпросната кола била засечена и спряна на близкия бул. "България". Проверката установила, че зад волана е пловдивчанин на 28 години, а пробата му с дрегер показала наличие на над 2 промила алкохол.

С полицейска заповед мъжът е задържан за едно денонощие. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Това е пореден случай на отнесени паркирани коли от пияни шофьори в града. През последните години имаше такива инциденти в район "Тракия". Миналата пролет 21-годишен мъж помете и четири коли, паркирани на оживения булевард "Източен" в Пловдив. Миналия месец имаше подобен инцидент и в кв. "Кючук Париж".