0

П риятели на обявената за издирване 47-годишна Алена Щерк откриха тяло на жена. По-рано през деня те се организираха да я търсят, съобщи Нова телевизия. Сигнал за изчезването й беше подаден на 27 май от децата й. От МВР и прокуратурата обаче все още не могат да потвърдят, че откритото тяло е на IT специлистката. По информация на БНР то е открито между Перник и Радомир.

Италианец е заподозрян, че е похитил българската си приятелка, с която живеел на съпружески начала в София, след което изчезнал безследно. Чужденецът нападнал компютърната специалистка в петък.

Автомобилът на жената, която е запален танцьор на латинотанци, е открит пред дома й в кв. Бояна. Возилото било старателно почистено, но при огледа криминалистите открили петно кръв. В късния следобед вчера полицаи претърсваха района край Радомир, видя екип на „Телеграф“. В същото време синът на Щерк – Кристиян, беше публикувал в профила си във Фейсбук призив: „Ако някой види майка ми, моля да се обади”. Десетки приятели на Алена също споделиха поста.

Скандалът

Основната версия на разследващите е, че италианецът нападнал Щерк след жесток скандал. Предполага се, че тя е била бита, а паникбутонът от жилището й задействан, потвърдиха от СДВР. Полицаи се свързали с децата на Алена, които също започнали да звънят на майка си, но без резултат. Мобилните й телефони били изключени. В хода на разследването били открити следи, които насочили криминалистите към Радомир, където започнали да претърсват района. Една от версиите е, че жената е била убита. Започнала е и проверка дали италианецът не е напуснал страната в деня на престъплението.

Обич

47-годишната Алена Райнхолд Щерк вероятно е била облечена със сива тениска и сиво-розово-бял камуфлажен клин в момента на изчезването й, написа във Фейсбук приятелката й Мария Иванова. Именно тя е човекът, разпространил апела за помощ. Профилът на изчезналата жена разкрива, че освен по латинотанци, тя е била запалена и по италианските вина и храни. Написала е, че е собственик на компания за стоки от Ботуша. През 2019 г. пък е публикувала емоционално послание до сина си, който е завършил висше образование в Англия. „Днес съм един от най-щастливите хора на света! Присъствах на много вълнуваща и красива церемония по дипломирането на сина ми. Най-скъпият ми син, Кристиан, толкова се гордея с теб! Пожелавам ви да покорите не само Холивуд, но и целия свят и се надявам някой ден да гледате вашите наградени филми”, е написала Алена.

Алена Щерк

 Алена Щерк