0

М истерията с падналата в дере кола в Стара Кресна, в която беше намерено обезглавено тяло продължава да се заплита. Започна разследване, а самоличността на жертвата все още не е установена.  Окръжната прокуратура в Благоевград работи по няколко версии за смъртта. Нито една не е изключена. 

През последните часове обаче, на база на уликите, които намират, версията на разследващите от убийство минава към самоубийство, съобщава NOVA. Те са открили корда, която човекът вероятно е използвал, за да увие около врата си. По непотвърдена информация, той е завързал другия край за стълб, качил се е в колата, натиснал е газта и тя е потеглила към дерето.

„В събота около 16:00 ч. с кмета на селото бяхме излезли, за да търсим следи от диви прасета. Кучето се насочи към дерето с колата. Слязох до нея и видях, че има труп. На излизане, на около 30 метра над колата намерихме човешка глава. По всичко изглежда, че колата е била там от около месец”, разказа един от ловджиите Милчо Щерев. По случая е образувано досъдебно производство.